Bageopskrifter - Madopskrifter - Strikke og Hækle opskrifter.....
SQUASCHkage med ostecreme
Ingredienser:
3 æg
250 gram sukker1 spsk olie
180 gram hvedemel
280 gram squash
3 tsk. bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk. vanillesukker
50 gram valnøddekerner
100 gram natural flødeost
100 gram flourmelis
50 gram smør
2 tsk. vanillesukker
Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Heri røres olie, mel samt bagepulver og krydderier. Vend til sidst revet squash og hakkede nødder i.
Bages i form ca. 25x35 cm. 175 grader i ca 40 min.
Ingredienser:
3 æg
250 gram sukker1 spsk olie
180 gram hvedemel
280 gram squash
3 tsk. bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk. vanillesukker
50 gram valnøddekerner
100 gram natural flødeost
100 gram flourmelis
50 gram smør
2 tsk. vanillesukker
Bages i form ca. 25x35 cm. 175 grader i ca 40 min.
ITALIENSK chokoladekage m/Daim
Ingredienser:300 g mørk chokoladeknapper
3 dl mælk
100 g farin
2 tsk. vanilje sukker
200g smeltet smør
300 g sukker
6 æg
300 g mel
2 tsk. bagepulver.
Glasur:
300 g flormelis
6 spsk. blødt smør
2 tsk. vanilje sukker
4 spsk. stærk kaffe
samt 3 stk. dobbelt Daim til topping
Chokolade smeltes i mælken, farin og vanilje sukker tilsættes. Chokoladeblandingen afkøles og de øvrige ingredienser blandes sammen og røres i den afkølede chokoladeblanding.
Bages i ca. 35 min. ved 200 grader. (Passer til en bradepande af dem med låg)
Glasuren røres sammen og lægges på kagen medens den er lun, og den hakkede Daim drysses på kagen.
God fornøjelse!
Holder sig god i flere dage, hvor den er dejlig svampet og luftig ;-)
CHEESECAKE m/havtorn
Uhmm....lækker cheesecake |
300 g. Digestive kiks
50 g. mandler
150 g. smør el. margarine
Knus kiksene og hak dem i en blender sammen med mandlerne.
Smelt smør og bland kiks og mandler i og varm op til en samlet masse.
Fordel massen i en springform og bag ved 200 grader, indtil den er gylden i ca. 15 min.
Tag ud og køl af.
Creme:
½ liter piskefløde
200 g. flødeost naturel
125 g. flormelis
1 citron
4 blade husblas
Læg husblas i blød i koldt vand. Pisk fløden og bland med saften af citronen.
Bland med flødeost og flormelis i fløden.
Smelt husblas i en gryde, og bland sammen med cremen.
Fordel på den afkølet kiksebund og sæt nu det hele på køl.
Havtornegelé
2 dl. havtorne puré
2 dl. vand
1 dl. sukker
1 vaniljestang
6 blade husblas
Læg husblas i blød i koldt vand. Skrab kornene ud af vaniljestangen .
Bland havtornepuré med vand og sukker, samt vanilje. Kog til lige under kogepunktet, og lad det småsimre i 10 min med vaniljestangen i væsken. Tag vaniljestangen op, og tilsæt det udblødte husblas. Lad gelen køle af til den bliver lidt tykflydende, og fordel den på kagen.
APPELSINKAGE
Kagen er lækker og luftig, fedtfattig og nem så selv børn kan bage den. Den kan holde sig i flere dage, hvis den ikke bliver spist imens den er nybagt ;-)God fornøjelse!
1 liter appelsin yoghurt
400 gram sukker
700 gram mel
200 gram oliemargarine
5 tsk. natron
Revet skal fra appelsin
Glasur: 5 dl. flormelis, appelsinsaft
Rør margarine og sukker. Tilsæt yoghurt og appelsinskal, bland mel og natron i. Heldes i en bradepande og bages i 30 min ved 200 grader. Kagen pyntes med glasuren.
Tip! Når kagen er bagt kan der prikkes huller, og en ½ appelsin presses ud over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar